Магазин працює з 10:00 до 19:00

м. Ірпінь вул. Григорія Сковороди 17

Магазин працює з 10:00 до 19:00

м. Ірпінь вул. Григорія Сковороди 17

Магазин працює з 10:00 до 19:00

м. Ірпінь вул. Григорія Сковороди 17

Чиста вода - здорова посмішка

Чиста вода - здорова посмішка

Вода є життєво необхідним джерелом живлення для організму. Її вживання надає прямий вплив на стан здоров'я. У даній статті мова піде про зубы, так як ротова порожнина «перша», хто вступає в контакт з водою при вживанні.  

Варто сказати, що на території України немає проблем із запасами питної води. У кожному регіоні вона доступна в необхідній кількості. Але не можна не врахувати той факт, що її склад має відмінності. У деяких областях вода характеризується підвищеною жорсткістю, в інших вона більш м'яка. Крім того, склад має різну кількість мікроелементів та інших домішок. На превеликий жаль, питна вода на території України (з приватної свердловини або з центрального водопроводу) має далеко не «кращий» склад. Відповідно, вона надає негативний склад на емаль зубів. Розглянемо більш докладно, який компонент і як впливає на стан зубів. Які елементи корисні, а які ні. А також вкажемо, яка вода не завдасть шкоди зубам. 

Компоненти, присутні у складі води, їх вплив на стан зубів

Основні елементи, які зустрічаються у питній воді:

  1. кальцій;
  2. залізо;
  3. солі магнію;
  4. фтор.

Розглянемо кожен компонент більш детально, відзначивши його вплив на стан зубів, а також необхідну кількість у складі. Так ви будете точно знати наслідки вживання питної води вашого регіону. 

Перший компонент – кальцій. Наявність кальцію у воді має бути в межах 2,7 відсотків. Дані цифри рекомендовані стоматологами. Саме ця відмітка є найбільш безпечною для зубів і самого організму. Варто врахувати той факт, що після кип'ятіння кальцій вимивається. Побачити це можна і наочно – наліт на стінках чайника. Вода підвищеної жорсткості володіє кальцієм в надлишку, а значить, постійне її вживання призведе до проблем з зубами і, неодмінно, зверненню до стоматолога. Особливо схильні ті, хто вже має деякі проблеми в ротовій порожнині. 

Другий компонент – залізо. Якщо ви помітили, що вода має жовтуватий відтінок, значить залізо в надлишку і вживати таку воду небезпечно в першу чергу для зубів. Нормальні показники наявності даного компонента в складі води – 0,3 міліграма на один літр. В іншому випадку (при більш високих показниках) вона непридатна для вживання, а також використання її для побутових потреб. Для наочності наведемо приклади наслідків вживання питної води з підвищеною кількістю заліза – жовтизна зубів, руйнування емалі. 

Третій компонент – солі магнію. Цей елемент, як і кальцій бере участь у формуванні емалі. Але він корисний у складі тільки в тому випадку, якщо його кількість досягає показників норми, а саме – 3,2 відсотка. Більш високі цифри призводять в негативним наслідком на стан зубів. 

Четвертий компонент – фтор. Що стосується конкретно цього елемента, то його значимість в складі понад усе. Це найважливіший компонент, який необхідний для здоров'я зубів і нормального стану самого організму. Недолік фтору у воді призводить до виснаженого стану емалі і, як наслідок, утворення такого захворювання як карієс. Але надлишок такого компонента також завдає шкоди – наліт буруватого відтінку, розвиток флюорозу, утворення плям. Споживання фтору на добу становить 2 міліграма на один літр. Тільки в такому випадку можна отримати здорові зуби, нормальний стан ротової порожнини. На території України кількість фтору у питній воді знижено в кілька разів. Для вирішення даної проблеми в деяких регіонах спеціальна служба реалізовує штучне фторування, додаючи даний компонент в очисні споруди. 

Підбиваючи підсумки всього вищесказаного, можна зробити наступний висновок. Зубна емаль матиме здоровий відтінок, міцність і відсутність хвороб при вживанні води з нормальними показниками фтору, магнію і кальцію.  

Яку воду пити, щоб зуби були здорові

Отже, тепер розберемося, яка вода безпечна для зубів. Відразу зруйнуємо стереотип про те, що кип'ячена вода - ідеальний варіант в якості питної. Фахівцями доведено, що при кип'ятінні далеко не всі шкідливі речовини усуваються з неї. Крім того, процес кип'ятіння призводить до того, що в складі води утворюються солі, а також зменшується кількість кисню, кальцію. Все це говорить про те, що вода після кип'ятіння не підходить в якості питної, а тим більше, не чинить позитивний вплив на стан зубів. Вона не завдає колосальної шкоди, але і не має схвалення серед стоматологів.

А що ж рекомендують лікарі і фахівці? Відповідь – фільтрована вода. Отримати її можливо шляхом використання спеціальних пристроїв. Це різноманітні фільтри для очищення питної води. Дані пристосування вже завоювали статус корисного і необхідного обладнання в домашніх умовах. На вибір представлений широкий модельний ряд. Ви зможете підібрати потрібний екземпляр, який підійде за вартістю і вашим особистим вимогам. Що стосується такого актуального питання, як вартість, то ціни на фільтри Ecosoft цілком доступні споживачам. Варто вказати, що цінова політика кожної моделі залежить від технічних особливостей, функціоналу та інших властивостей. Чим вище продуктивність і функціональність, тим вище буде вартість. Це логічно, адже за якість необхідно платити. Наприклад, системи зворотнього осмосу і триступеневі фільтри очищення води мають середній і більш високий ціновий діапазон. Враховуючи високі експлуатаційні показники, ціни на осмос Ecosoft повністю виправдані. Але, в будь-якому випадку, яку б модель фільтра ви не вибрали, ви отримуєте надійний варіант для організації питної води. 

Чому саме вода з фільтра. На відміну від кип'яченої, фільтрована вода зберігає корисні компоненти, усуваючи тільки небезпечні і шкідливі домішки і елементи. Крім того, деякі фільтруючі установки насичують склад корисними речовинами, які позитивно позначаються на стані зубів. 

Обслуговування фільтруючих установок не викликає складнощів і незручностей. Все що потрібно від користувача, проводити зміну картриджів. Ціни на картриджі Ecosoft більш ніж доступні.

Підбиваючи підсумки, скажімо, що вода має прямий вплив на ротову порожнину. А це означає, що до вибору питної води необхідно поставитися дуже відповідально, щоб не нашкодити своєму здоров'ю. Найнадійніший і правильний варіант - вживання води після фільтрації, тобто, фільтрованої води. Отримати таку воду можна за допомогою спеціальних пристосувань. На вибір широкий асортимент, який дозволяє кожному користувачеві підібрати найбільш підходящий пристрій. Це можуть бути як потужні системи зворотнього осмосу, проточні фільтри, магістральні фільтри для побутової води, фільтри-глечики та інше. Найкраще віддати перевагу перевіреному бренду, лідеру фільтруючих систем. За численними рекомендаціями вибір варто віддати торговій марці Ecosoft в Україні. Кожен екземпляр від даного виробника дозволить отримати якісну фільтровану води, яка абсолютно безпечна для здоров'я, у тому числі для зубів.