Магазин працює з 10:00 до 19:00

м. Ірпінь вул. Григорія Сковороди 17

Магазин працює з 10:00 до 19:00

м. Ірпінь вул. Григорія Сковороди 17

Магазин працює з 10:00 до 19:00

м. Ірпінь вул. Григорія Сковороди 17

Властивості мінеральної води. Як і коли її пити

Властивості мінеральної води. Як і коли її пити

Вода - джерело життя. Від її якості залежить наше здоров'я, продуктивність роботи, настрій і багато іншого. Часто ми втамовуємо спрагу бутильованою мінеральною водою. Але чи так вона корисна і чи всім її можна пити? Давайте детальніше поговоримо про те, яка вода відноситься до мінеральних і в яких випадках приносить користь.

Мінеральна або столова вода

В Україні регулярно зростає кількість родовищ і джерел води. Сьогодні на полицях магазинів можна побачити більше 120 різновидів бутильованої води. Покупцям доступні вітчизняні та зарубіжні продукти, що містять різну кількість елементів. Найчастіше ми називаємо будь-яку воду в пляшках "мінеральної", проте це не зовсім так. Від кількості домішок залежить як саме називається Н2О.

Її можна розділити на три категорії:

  1. Столова - кількість домішок менше 2х грам на 1 літр.
  2. Лікувально-столова - в ній міститься 2-10 грам домішок в 1 літрі. Таку воду призначають лікарі, її п'ють курсами приблизно по три тижні. Потім роблять перерву і через пів року курс повторюється. Найчастіше лікарі призначають воду різних торгових марок, щоб ефективність не знижувалася.
  3. Лікувальна містить 20 і більше грам добавок в літрі. Її бажано пити тільки по рекомендації медиків.

При виборі пляшки зверніть увагу на склад, вказаний на етикетці. Варто враховувати, що надмірна кількість йоду, брому, фтору може завдати шкоди здоров'ю тому зловживати не варто.

До речі отримати воду з мінералами можна не тільки відвідавши магазин і взявши з полиці пляшку, але і встановивши фільтри на 6 ступенів очищення з мінералізатором. Ці агрегати не тільки видаляють шкідливі домішки, але і насичують легко засвоюваними корисними елементами. Така вода набагато м'якше бутильованої і вміст елементів в ній нижче, тому не шкодять.

Перш ніж відвідати магазин, бажано порадитися з лікарем, він підкаже які марки води будуть корисні, а які ні.

Здійснюючи покупки, звертайте увагу на дату розливу Н2О. Корисні мінерали зберігаються в пластиці до півтора років, а в склі - до двох. Зберігати тару бажано в лежачому положенні. Деякі фахівці не рекомендують використовувати воду, яка тривалий час була в контакті з пластиком, так як відбувається обмін речовинами.  В наш організм з рідиною можуть потрапити шкідливі елементи. Скляна тара хоча і дорожче, але все ж краще. Або як варіант, можна встановити вдома систему водообробки, правильно підібрати картридж Ecosoft для фільтра і ви отримаєте необхідну за складом "свіжоприготовлену" воду.

Як часто і кому показана мінеральна вода?

Здавалося, що може бути простіше, ніж попити води. Але виявляється є нюанси. 

Як рекомендовано пити мінеральну воду:

  1. Лікувальна вода погано втамовує спрагу, в той час як столова відмінно справляється із завданням.
  2. Найбільша користь для організму буде, якщо вживати маленькими ковточками.
  3. Вода з великою кількістю мінералів збільшує навантаження на нирки і шлунково-кишковий тракт. А при кип'ятінні можуть утворюватися солі, які потім сприяють утворенню піску і каменів в сечовивідній системі. Не варто використовувати для приготування їжі Н2О з кількістю домішок більше 3-х грам на літр. Для гастрономічних цілей ідеальної стане вода яка пройшла через фільтр для питної води BWT.
  4. Якщо ви їли фрукти або не пройшли теплову обробку овочі, почекайте годину, перш ніж поповнювати запас мінералів. Інакше вашим шлунку і кишечнику буде складно впорається з навантаженням.
  5. Тих, хто регулярно використовує бутильовану воду, рекомендується міняти марку (склад) кожні пару місяців. Це захистить від звикання, від накопичення надлишку певних мінералів, допоможе організму залишатися здоровим.
  6. Для додання смаку, можна додати ягідний сік, лимонні або апельсинові часточки, гілочки м'яти і тархуна, палички кориці. Все це допоможе створити нові цікаві напої.

Залежно від температури Н2О і графіка її вживання досягається різний ефект. Якщо ви хочете допомагати своєму організму працювати правильно і без збоїв, дотримуйтеся наступних правил.

Дія води:

  1. Тепла мінералка надає розслабляючий ефект, зменшує спазми м'язової тканини, зменшує біль.
  2. Холодна - навпаки стимулює скорочення м'язів ШКТ до інших.
  3. Стакан води під час їжі або ж відразу перед нею підсилює вироблення шлункового соку. Це прискорює переробку їжі.
  4. Якщо використовувати мінералку за годину до прийому їжі, сік розбавляється, робота шлунка сповільнюється.
  5. Не варто пити багато і швидко, навантажуючи внутрішні органи, особливо тим, хто має хронічні захворювання.
  6. Гідрокарбонатна вода кімнатної температури, прийнята дрібними ковтками, допомагає організму впоратися з отруєннями та прискорює детоксикацію.

Мінералка - зовнішнє застосування

Кожен з нас щодня використовує воду не тільки в їжу, але і для гігієнічних процедур. Всім відомо, що через шкіру в наш організм проникає чимало речовин. Тому важливо використовувати для купання і вмивання чисту минулий обробку Н2О. Ви можете купувати бутильовану, але це буде дорого. Або ж встановити проточний фільтр Filter1 для води. З ними кожна водна процедура буде приносити користь, насичуючи і живлячи шкіру корисними елементами і захищаючи її від шкідливих впливів. Приймаючи ванну з бульбашками, ви тонізуєте шкіру. Мікроелементи проникають в дерму, підвищуючи пружність і стимулюючи оновлення і регенерацію. Багато світових зірок не мислять життя без вмивання мінералкою.

Використовуйте корисні властивості води обдумано, тоді ви будете здоровими і молодими тривалий час. Не перестарайтеся. До речі, турбота про себе і близьких може бути економічною і допоможуть в цьому проточні фільтри.